Kontaktirajte nas

Elanda d.o.o.
Plosovo 2
1315 Velike Lašče

M:
041 753 031

T:
  01 7881 823

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Delovni čas

PON - SOB: 8:00 - 19:00

NED: 8:00 - 12:00

Odprto tudi na praznični dan!

 

 

Pesem

Pojem na ravno poljé, na ravno poljé, kjer žito cvetè, naj mi pod prsti bilke šume, naj se mi zemlja odpre. In bom poslušal, kako drhti, in se bom skril med njene dlani, da tam pri njej na sredi poljà žalost ne bo me našla.

 

Tone Pavček

Prezimovanje okenskih in balkonskih rastlin

balkonsko-cvetje-5Od nekaterih okenskih in balkonskih rastlin se nam v jeseni ni treba posloviti, saj se njihovo življenje lahko nadaljuje, če jih v času zime prenesemo v prezimovališče. Take rastline so predvsem pelargonije, fuksije, lantano, nageljni, gomoljne begonije, dalije, krompirjevka, ančica, asparagus.

Čim kasneje jeseni, vsekakor pa pred nastopom nizkih temperatur, rastline prenesemo v svetlo neogrevano sobo. Lahko jih tudi porežemo. Sproti odstranjujemo odmrle dele.

Posebno pozornost moramo posvetiti zalivanju. Rastline je potrebno čez zimo zalivati, vendar ne preveč. Če se pojavijo škodljivci, pogoste so uši, jih moramo čim prej uspešno zatreti, ali pa rastlino zavreči. Marca rastline presadimo in jih prenesemo na prosto v zavetno lego, zaščiteno pred soncem in nizkimi spomladanskimi temperaturami.

Za uspešno prezimovanje rastlin moramo torej imeti kar nekaj pogojev, od primernega prostora, do časa in volje da jih pozimi negujemo in seveda tudi nekaj znanja.


© 2014 Elanda d.o.o.