Naša ponudba

Kontaktirajte nas

Elanda d.o.o.
Plosovo 2
1315 Velike Lašče

M:
041 344 711

T:
  01 7881 823

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

hlajenje-ogrevanje

Hlajenje in ogrevanje

- radiatorsko ogrevanje
- konvektorsko ogrevanje in hlajenje
- cevni razvodi ogrevanja in hlajenja
- cevni razvodi pare in kondenzata

V naših klimatskih pogojih je potrebno prostore za bivanje in delo ogrevati več kot pol leta in je  tako odločitev o načinu ogrevanja pomembna za vsako družino, podjetje ali javno ustanovo.  V današnjem času  ne razmišljamo zgolj o osnovnem namenu ogrevanja, to je zagotovitvi  potrebne toplote, ampak tudi o stroškovnem vidiku v daljšem časovnem obdobju in ne nazadnje tudi o okoljski sprejemljivosti, kije močno povezano z izbiro ogrevalnega energenta.

Centralno ogrevanje

Danes prostore najpogosteje ogrevamo  s sistemom centralnega ogrevanja, kjer izkoriščamo fizikalni zakon, ko voda segreta v kotlu  postaja lažja in se po s kotlom povezanih ceveh  širi v radiatorje do vseh prostorov, kjer se ohlaja, postaja težja in se zato spet vrača h kotlu, kjer se ponovno segreje.  
Izvajamo inštalacije centralnega ogrevanja v  stanovanjskih stavbah (individualne hiše, večstanovanjske stavbe),  poslovnih objektih (skladišča, delavnice, trgovine) in javnih objektih (bolnice, telovadnice, šole).
Pri novogradnjah se držimo projektne dokumentacije, pri predelavi kotlovnic in dodelavi obstoječih sistemov pa naročniku svetujemo optimalno izvedbo.

Odločitev o vrsti energenta in kotla

Odločitev o vrsti energenta je pomembna in zahtevna odločitev in jo je potrebno prepustiti strokovnjaku projektantu oz. energetskemu svetovalcu. Pri odločitvi je potrebno upoštevati več vidikov.  V našem podjetju montiramo peči za vse vrste energentov, od oljnih kotlov, kotlov na trda goriva (polena, sekanci , pelete) do plinskih kotlov.  
Po izbiri energenta s katerim bomo ogrevali prostore pride na vrsto odločitev o proizvajalcu in tipu kotla, ki ji prav tako posvečamo pozornost, saj  predstavlja velik delež stroškov celotne inštalacije. V našem podjetju vam lahko pri tej odločitvi  strokovno in nepristransko  svetujemo , saj poznamo ponudbo, ter prednosti in slabosti posameznega ponudnika, poznamo tudi razmerje med ceno in kvaliteto.  Ker nismo zastopnik nobenega  proizvajalca oziroma ponudnika je naš nasvet nepristranski in ima za cilj samo optimalno rešitev za vaš primer.
Pri  razvodu cevi posvečamo veliko pozornost tudi estetski izvedbi.  Izdelujemo ogrevanje z radiatorji in konvektorji  ter talno in stensko ogrevanje.
Namesto vas, po konkurenčnih cenah,  tudi nabavimo  vse potrebno  za načrtovano inštalacijo in brezplačno dostavimo.
Sledimo aktualnim razpisom Eko sklada in drugih in naše stranke obveščamo o možnostih pridobivanja nepovratnih sredstev oz. o možnostih kreditiranja okoljskih projektov.   Našim strankam tudi svetujemo in pomagamo pri izdelavi vlog za nepovratna sredstva in ugodne kredite.

Povezava: www.ekosklad.si


© 2014 Elanda d.o.o.