Pomladna ponudba

Jesenska ponudba

Kontaktirajte nas

Elanda d.o.o.
Plosovo 2
1315 Velike Lašče

M:
041 753 031

T:
  01 7881 823

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Delovni čas

PON - SOB: 8:00 - 19:00

NED: 8:00 - 12:00

Odprto tudi na praznični dan!

 

 

Pesem

Pojem na ravno poljé, na ravno poljé, kjer žito cvetè, naj mi pod prsti bilke šume, naj se mi zemlja odpre. In bom poslušal, kako drhti, in se bom skril med njene dlani, da tam pri njej na sredi poljà žalost ne bo me našla.

 

Tone Pavček

park-ureditevV naši vrtnariji se trudimo da našim kupcem zagotovimo široko ponudbo raznovrstnih sadik.

Poleg že dolgo uporabljanih in dobro poznanih bršljank, pelargonij, surfinij in fuksij, vsako sezono gojimo tudi množico rastlin, ki so primerne za mešane nasaditve.

Za nas je pomembno, da naši kupci lahko iz naše ponudbe sestavijo barvno skladno mešano zasaditev, zato pri nas ponudimo več vrst rumenih, belih, roza, oranžnih visečih sončnih rastlin.
Druga zelo dobrodošla skupina rastlin za kombiniranje so necvetoče strukturne rastline, od sivih, do belo zelenih, rumenih, vijoličnih do rjavih.

park-velike-lascePrav poseben izgled nasada dosežemo kadar posežemo po travah ali drugih pokončnih rastlinah.

Poskrbimo tudi za tiste, ki si želijo polepšati senčne kotičke doma in jim ponudimo sadike za senčne lege.

Gojimo vse že dolgo poznane sadike od tagetesa, begonij, do gazanij, ter tudi novejše manj običajne rastline, ki se prav tako odlično obnesejo na gredicah in grobovih. V naši ponudbi tako najdete še kufeje v različnih barvah, alternatere, trave, dalije, marjete, vodenke, brahikomo.

Če svojih cvetličnih korit iz katerega koli razloga nimate možnosti nasaditi sami, če želite imeti že zgodaj v maju lepo razraščene nasade, vas vabimo, da nam do konca meseca marca dostavite čista cvetlična korita.

kar-raste-rozeKorita vam bomo nasadili in hranili do sredine maja.

Rastline vam lahko zasaditmo tudi v korita z vodno rezervo. Za recimo meter dolgo korito, ki zadostuje za 25 litrov substrata, boste shranili vodo 7 litrski rezervoar.

Rastline zasajene v kortita z vodno rezervov sprva, dokler korenine ne prerastejo substrata, ko so sposobne črpati rezervo, zalivamo z vrha, enako kot tiste v običajnih koritih.

Vsako leto nasajamo različne viseče posode, ki že ob vašem nakupu nakazujejo vso svojo lepoto in vas tako razveseljujejo vse tja do jeseni. Pri izdelavi nasadov veliko pozornosti posvečamo da kombiniramo rastline, ki so si dobra družba, da imajo sorodne zahteve glede osončenja, zalivanja in rasti.

“Vrtnarstvo Elanda”


© 2014 Elanda d.o.o.